woensdag 20 april 2011

Frühling

Als eerste wil ik kwijt, dat ik deze blog niet meer voor andere schrijf, maar voor mezelf als "dagboek".
Ik realiseer me steeds meer wat ik aan een groot deel van de familie, en een deel van mijn vrienden heb. Namelijk niks tot weinig! Met een richtings verkeer kom je er niet, en is te vermoeiend. Je kunt het waarschijnlijk wel aan mijn schrijf manier zien. Waarschijnlijk worden het ook minder of geen foto's, want die zijn dan niet nodig.

Oke, naast deze grote verandering merk ik, dat ik het allemaal alleen moet doen, en dat je daar ook het verst mee komt. Het heeft geen zin om over dingen te gaan treuren. Daarnaast is er nog genoeg werk te verrichten.

Ander grote verandering is: Modul 4 afgesloten, Modul 6 begonnen. Deze groep is bijna 2 x zo groot, maar met voordeel, meer mannelijk gezeldschap! Ik vind/vond het zelf te langzaam gaan. Doordat de groep groter is, is het logisch dat er meer niveau verschil is. Maar ik had ergens toch verwacht, we slaan er 1 over, dan zal 6 best pittig worden. NOT! Daarom ben ik samen met Maryna naar Modul 8 gegaan. Helaas is dat maar 1x per week, en met overleg kan ik dinsdag Modul 6 volgen, en donderdags Modul 8. Ook Natasha is nu bij Modul 8.

Ook ben ik begonnen met een aquarellcursus,. Maar of ik dat echt nog is leer, is de vraag haha! Het is zo anders, maar wel leuk om te doen(als het lukt temisnte)

In de bios geweest. Naar "Freundschaft Plus" , "Meine Erfundene Frau" , "Powder Girl". Helaas zijn er nog steeds heel wat films die ik graag wil zien, maar door tijd, en door gebrek aan vrienden voor de juiste catogerie gaat het niet lukken ben ik bang! Maar volgende week met Paul en Julia naar Hop! ^^ Denk dat ik deze ook erg leuk ga vinden!

Bernt heeft zijn 50e verjaardag gehad. Was gezellig, met de belangrijkste mensen erbij, en ze vroegen ook of ik er bij wilde zijn. Dat vond ik erg lief. Der kwam een goochelaar, en natuurlijk werd ik als eerste het podium opgeroepen. FIJN! Maar gelukkig hield ik me wel staande en begreep k ook wat die zei haha! Met zijn "franse kussen" ghehe!

Ik heb de kamer van Anika geschilderd, Wat een takke wand! Bah, het word gewoon niet egaal! Maar het eind resultata is leuk. Nu moet Anika het zelf verder afmaken! Ook bij Paul heb ik een decoratie geschilderd met een pirateneiland. Hij is er helemaal trots op!

Ben samen met Elke, Paul en Julia wezen zwemmen. Ging een beetje onzeker weg, mar was een super gezellige dag! Daarna waren we bij oma uitgenodigd voor het eten. Hmm, het eten van oma is altijd lekker, hoe kan dat eigelijks??

Lichamelijk heb ik ook me ups en downs,, waar ik langzaam helemaal gek van word. Moest een keer snel naar de huisarts wegen een plotslngen ontstoken oog, deed erg zeer, 2 druppels en het was voor mijn gevoel bijna weg. Maar moest het langer druppelen. Ben ook geweest vanwegen me heuschnupfen en asthma. Anti allergie tabletten gekregen, een voor mijn hoesten en prednison. Afgelopen maandag heb ik waarschijnlijk wat verkeerds gegeten, dat ging niet bepaald goed met me buik. Gelukkig heb ik hier een super familie die daar begrip voor hebben en hoefde niet te werken. Belachelijk veel geslapen. Vandaag gaat het al een stuk beter.

Dan ben ik nu bij mijn 4e sportschema gekomen. Stiekem wel trots! Zal vanavond even tellen hoevaak dat is, ben wel benieuwd! Maar deze is echt weer killing! Maar goed, je moe er iets voor over hebben toch? Was in maart erg weinig geweest, de laatste 3 weken ben ik 3 keer per week gegaan! ^^

Max is in maart gevallen. Plat op zijn gezicht. Hij begon acuut te huilen, en ik was alleen in de keuken. Paul speelde met Willy voor en Gabi was in de kelder. Ik haalde hem omhoog en zijn neus bloede. Toen we hem op het matras hadden neer gelegt werd hij heel bleek, en zijn oog abnormaal dik! Het zag er erg snue uit. Gabi had nog een afspraak, en ik zei tegen der van je kunt gaan, ik ga met Max op de sofa zitten, en hoop dat ie nog een beetje slaapt. Max is dan echt een dappere! Hij was erg knuffelig, maar viel snel in slaap. Maakte hem regelmatig een beetje wakker, maar hij was lichamelijk erg zwak. Toen Gabi terug kwam , ging ze toch voor controlle naar het ziekenhuis. Max komt terug: Hallo Lisa! Ik had een uitje naar het ziekenhuis! Haha, zo'n lekkerding is het dan ook! De oog was echt een toverbal, van blauw, naar rood, groen, geel, lila weet ik eht welke kleuren die gehad heeft. Maar het ergste vind ik toch de blok vna de mensen op straat. Alsof Max geslagen was ofzo. Het verbaasde me dat ik zo rustig was, en dat Willy eigelijk geen ene f*ck deed. Hij keek niet eens op! Ik voelde me niet schuldig, dat si iets wat ik bij Max geleerd heb, bij Max kan het elk moment gebeuren, nu was hij met zijn voet achter een stoel hangen gebleven. Voorkomen kon ik het niet. En Max is gelukkig zo'n heerlijk kind, hij is niet boos, geeft niemand de schuld of verwijt niks.

Het weer, is waarschijnlijk net zo als in NL erg afwisselend. Vooral nu in April is het typisch april weer. Maar de tempraturen zijn regelmatig aangenaam, en de zon hebben we bijna elke dag! Dat betekend ook, fiets weer uit de schuur halen! Hmm^^

Gabi en Wolle zijn in maart een weekendje samen naar Davos geweest. Vind ik erg leuk voor ze, en ze hebben er ook echt van genoten. Steffi was hier samen met Maike, was gezellig, en heb het huis nog nooit zo opgeruimt gezien in het weekend! ^^

Max heeft een paar weken geleden veel aanvallen gehad, waarschijnlijk door de weer omslag. Hoop dat het nu even weer weg blijft, het put hem echt uit! Maar hij herstelde eigelijk vaak erg snel, ging dan wat later naar school, maar de dag routine werd gewoon weer opgepakt.

Paul had een "pizza" party met Nina en Julia! Had hij zelf bedacht haha! Wat een Naseweis is die! Maar was gezellig en verliep eigelijk zonder problemen.
Ook met Alexia speelt Paul de laatste tijd weer veel meer. Een keer wilde we Alexia ophalen, en samen ijs eten, Alexia wilde niet mee, maar haar zusje Alina al te graag, Ik ging later de deur uit met drie kleine kids,,, Bracht ik Alina naar huis, barst ze in tranen uit, ze wilde niet naar huis, en ze rende me achterna toen ik weg liep.. Arme... Was zo schattig, haar moeder heeft te veel angst, maar ze is zo leergierig..

Max doet nu ook paardrijden. 1 of 2 keer per week. Hij komt trots maar ook kapot naar huis. Hij geniet ervan, zo leuk!

Papa is ook een weekendje geweest, en we zijn naar Tübingen geweest. Super stad! Zou er zo kunnen wonen, echt, de sfeer, de huisjes, wat de stad te bieden heeft, de omgeving! I just love it!

Afgelopen zondag ben ik met Natasha naar Herrenberg geweest. Was erg gezellig, mooi weer, mooie Altstadt, leuke foto's gemaakt. Gewoon zoals he hoort te zijn. Genietend!

De komende weken word afwachten, met de feestdagen, en Anika en Gabi die naar Mallorca gaan.. Maar het komt wel goed!

Ohja, het woord Heimwee... Dat is een woord waarvan ik nu de betekenis leer te begrijpen, maar doordat andere hun thuis/familie missen. Ik heb totaal geen heimweh, maar weet niet of dat wel een goed teken is.

Genoeg update! Daaag!