zondag 5 juni 2011

Vervolg "De Laatste Loodjes"

Zooo, en dan gaan we nu, bijna een week later, verder. Vanwege de "Prufung" ben ik er nog niet helemaal aan toe gekomen. Nu moet ik het wel afmaken. Aankomende vrijdag is de toets, en dan vrijdag avond of zaterdag ochtend gaan we weer richting Davos. Om dan nog alles te gaan vertellen, weet ik nu al, heb ik geen zin haha! Dus ik dwing mezelf nu verder te schrijven..

Ookee,,, Waar waren we,, Ostern, Osternmontag (2e Paasdag) om precies te zijn.
Ook dat was een prima dagje! Ben met de mannen (Wolle, Max en Paul) en met Mark, Leon en Lara (die van de vakantie naar Denenmarken ja) richting de Bodensee geweest.

Als eerst zijn we naar Affenberg in Salem geweest. Daar kan je de apen popcorn voeren, en zelfs Paul heeft het gedaan. Ben stiekem wel een beetje trots op hem! Bij Max moesten we oppassen dat hij niet naar de apen "grijpt" De apen kunnen bijten, en bij Max weet je maar nooit wat ie gaat doen. Maar denk dat ook de apen het "voelen" dat Max niet een normales kind is.

 Salem


 Ghehe, check die aap, geloof indentiteitscrisis?

 Lekker relaxen, eten word toch wel gebracht

 Hij was zo lief! =O

Daarna zijn we naar Pfahlbauten in Unteruldingen geweest. Dat is een dorp uit de steentijd (natuurlijk nagebouwd) Pfahl is een paal, wat bauten betekend weet ik niet, denk dat het een naam is. In iedergeval.. Dit dorp was op palen gebouwd, het gaaf een echte vakantie gevoel met het mooie weer, het water en de bergen op de achtergrond. Ook daar zou ik best een huisje willen hebben!

 Bijna de Bahama's, alleen ontbreekt het blauwe water....
 Steinen werfen
 Klein gangstertje

 De "Gang"

 Meinen großen Kuscheltier! =D


 Kijk! XD Typisch een Wolle foto, haha!
Vervolgens na het ijs eten zijn we "aan" de Bodensee geweest. Daar heeft Max stenen in het water gegooid, en ook de mannen deden vrolijk mee haha! Dat was een heerlijk ontspannen dagje.

Toen we bijna thuis waren vroeg Mark of we bij hun kwamen eten. Lekker pizza gegeten, toen we tegen 9 uur thuis kwamen waren we allemaal "fix und fertig".


Dinsdag ging Wolle werken, hij klopte op me deur tegen half 6, en toen ben ik naar boven geslopen en ben ik bij Max gaan liggen. Tot een uurtje of 8 / half 9 liggen slapen. Max was meerdere keren wakker geworden, maar kreeg hem eigenlijk makkenlijk weer in slaap. Gelukkig! Haha!

 Check hem gaan! Ziet er echt grappig uit, Max vond het geweldig haha!



 Stoeien ...
... winnen ...
 ... goed maken

 Paul: "Jaa ik weet de weg" NOT haha! Zie hem zitten!
Daarna na langzaam ontbijten, aankleden etc, zijn we met de bus en SBahn richting Stuttgart geweest en zijn we naar de dierentuin geweest (Wilhelma). Het was drukker als in januari (niet gek met het mooie weer).
Tegen half 6 waren we geloof ik thuis, toen heeft Wolle Max naar bed gebracht en later ook Paul overgenomen.

Woensdag was een rustdag. Oma had eerst gezegt / voorgesteld mee te gaan naar de dierentuin (Oma uit Sindelfingen) en datbetekend eigelijk een "kind" extra, of naja een zorg extra.
Toen begon Max de volgende dag over oma. Ik oma gebeld, en zij kwam de twee jongens ophalen. Tijd om weer een beetjeop te ruimen.
S'middags had Paul een kinderfeestje en wilde hij niet gaan. Wolle kreeg hem niet daarheen. Julia en Jo kwamen Paul ophalen. Ik was heb Paul zo op mijn arm genomen en hem daar afgezet haha! Uiteindelijk wilde hij savonds helemaal niet naar huis! Ghehe

Donderdag was het weer een "Ausflugtag". We zijn met de Wolfs (Jo, Julia, Florian en Tobias) naar Legoland geweest. Was erg gezellig, maar wel lang. Hier nog meer foto's. Die zeggen denk ik wel genoeg?!
 Jaja, Legoland nummer 3! (Na Denemarken en England ;))
 Ja, 3x raden wie de foto's gemaakt heeft
 Inderdaad Wolle, sta altijd heel charmant op de foto's XD

 Max moest en zal die aap krijgen. Samen met papa en Jo weet ik hoe vaak dat spel gespeeld..
 En dan lekker kuscheln ^^

 Oke, wat word ons plan? We moeten Flori en Tobi nat maken hea?!
 Oooh gewoon zo, en dan schieten .... (Oh Echt? :o)

 Zij is hier mijn zusje! Is ze niet knap?! Heerlijk wijfie! Ook haar ga ik missen


Nadat we bij de Mac hadden gegeten, reden we zo naar huis ^^

Vrijdag was een stress dag. Naja, niet vanwege de vele plannen. Maar Max had de hele ochtend geslapen. Toen ben ik toch met de jongens boodschappen wezen doen. Toen we terug kwamen wilde ze buitenspelen.
Ik haalde wat uit de schuur en hoorde bij Max een kreet. Ik ren naar buiten, kreeg die daar een aanval. Maar dat zie je niet gelijk, hij ligt op de grond alsof hij naar achter is gevallen. Als je hem vast wilt pakken merk je dat het helemaal niet gaat, zo gespannen zijn zijn spieren. Na veel moeite toch binnen op de matras gekregen, en de aanval was nogsteeds niet opgehouden. Dan moest ik eerst die broek en de luier uitkrijgen, het noodvalmedicijn halen en uitpakken. Pff.. Was blij dat Paul toen net naar boven was gelopen en dat ie het niet meekreeg. En het grappige. Max had ik net weer aangekleed en onder de deken gelegt kwam Steffi binnen. Ze is er altijd op tijd, en toen 5 min te laat. Hoe ze reageerde? Scheiße!!! Heb ik het weer niet meegemaakt!  Haha! Ik was blij dat ze der was, moest even heel hard op adem komen!

Smiddags ben ik met Julia en Paul naar de bios geweest, naar HOP! de zoon van de paashaas. Was een leuke film. Toen we thuis kwamen waren ook alle vrouwen weer terug van vakantie!

Zaterdag was ik dan met Patrick (op de motor ja^^) naar de Canstatter Wasen in Stuttgart geweest. Een grote kermis aan de Neckar met geweldige attracties, durft hij niet in dingen over de kop of dat te veel draait of te hoog... Kortom, 75% durfde hij niet! XD Fijn haha!
Nee het was erg gezellig ^^



 Grappig! (Ja, witzig betekend grappig! Eine Witz is een grap;))
Sooo geil! Maar ben helaas niet derin geweest..

Dan zijn mama en Laurijn zondag gekomen. We hebben samen wat gegeten. Was wel weer lastig om NL te spreken, en savonds lig je gewoon gesloopt in bed:o 
Maandag zijn we in Ludwigsburg geweest, en hebben we bij Dream Bowling wat gegeten en nog een potje billiard gespeelt.
Dinsdag zijn we naar Stuttgart geweest, daarna nog wezen Ikea-en en toen had ik weer taalcursus.
Woensdag nog wat wezen winkelen en snel wat gegeten. Daarna zijn hun richting huis vertrokken (mit Pannen) en heb ik nog fanatiek gesport. Savonds lag ik om 8 uur in bed haha!

Die zondag was ik bij Natasha uitgenodigd voor het eten. Was erg leuk om haar familie te leren kennen. Met Elias (5) en de kleine Simon (2 geloof ik). Ook die waren dol op me. Samen wezen wandelen, gespeeld, en uiteindelijk ook nog voetbal gespeeld met alle kinderen uit de buurt. Dan vraagt Elias: "Lisa, bleibst du auch schlafen?" haha!
 Ik hou van fotoalbums bekijken (A)
 Elias (enorme deugniet)
 De kleine Simon mit Mama
 Jaja, spelen ...

Wij! <3

Dan was er een normale week. Zaterdags is Natasha geweest. Wolle en Gabi waren samen een avondje weg. Wij hebben pannenkoeken voor de jongens gebakken. Natas had leuk met Pauli gespeeld toen ik Max naar bed bracht. Toen de Pauli in bed gebracht.Dan hebben we onszelf verwend met een film avond en Martini! Ghehe, was erg gezellig!
De volgende dag hebben we zelfs nog samen gesport. Goed hea?!

Dan was er weer een normalere week geweest. Woensdag middag gaat Paul tegenwoordig naar Julia. Dus nadat Balou (de therapiehond) geweest was, ben ik met Max naar Leonberg geweest voor zijn bril. Gabi bracht ons weg. En natuurlijk was de opticien verhuist, en ken ik me in Leonberg niet uitXD
Het is allemaal gelukt, zelfs zonder te vragen haha! Dan zijn we met de S-Bahn en bus naar huis gegaan. Maar een ernstige midlifecrisis heb ik ook gehad...
Een 14-jarig meisje in de bus (dnek dat ze 14 was, haar vriend was waarschijnlijk 2x zo oud...) vroeg aan me of ik wist waar de ....halte was. Ik zo van ja uhm geen idee. Ik weet de weg tot Sindelfingen ZOB.... Ooh oke, is niet erg. Toen Max en ik uitstapte zei ze: Ik wens U en uw zoon nog een fijne dag. Ik reageerde natuurlijk heel nuchter van Bedankt! En toen ik buiten was dacht ik echt Hallo?! Max, mijn zoon?! Dat ze dat bij Paul denken, prima, maar bij Max?! Ben ik zo oud! :o XD
Heb ik Max nog in bed gebracht en was het Feierabend!
Zaterdag had ik nog de verjaardag van Patrick. Was gezellig! Maar optijd naar huis gegaan omdat ik op de fiets was. Zondag weer lekker gesport. Maar wat een takke weer zeg, onweer, hagel etc! e

En dan, jaja, Maandag heb ik voor het eerst in me leven, heel spontaan besloten, ik ben wezen joggen! XD Denk dat ik het mezelf ook niet makkelijk heb gemaakt. Relativ grote ronde, met bergen. Delen waren goed te lopen/rennen, hoe noem je dat? Maar zodra ik in het bos was, werd het pittig! Er is daar ook een "sportparcour" en natuurlijk ben ik die gaan volgen... Trappen hoog (extra hoge treden) en met evenwicht, en hangend naar de andere kant, ringen, rekstok, etcetc... En de volgende dag had ik alleen maar megaspierpijn in mijn kont! :(
Vorige week was voor het eerst Tom bij Paul wezen spelen.Wonderbaarlijk, want bij Paul komen alleen maar meisjes, maar zo was ook dinsdag Tom weer gekomen. 
Woensdag was Balou niet gekomen omdat hij bij Max in de school geweest was. Dus ben ik met Max S-Bahn gereden. We hebben ICE bekeken in Stuttgart haha! Max geniet van die simpele dingen. En het is keer op keer intressant om met Max te reizen.
In het weekend is Natasha weer geweest, hebben we "duits geleerd" en weer film gekeken. Zondag een 'picknick" gemaakt, gezellig met onze boeken erbij! Maar was geslaagd en leerzaam haha! En savonds weer wezen joggen.

Deze week was geen taalcursus. Donderdag was het dan Hemelvaart, en dan is hier alles dicht. Maar Max had wel rijden. Toen vroeg Gabi of ik maar een keertje mee wilde. Was echt super om te zien hoe ze het op die manege met gehandicapte kinderen omgaan! Ze halen het paard op, doen borstelen, hoefen uitkrabben, deken halen, dan naar de bak lopen. Daar heeft Max een poosje gereden. Toen weer terug gebracht en heeft Sybin een belonging gekregen. Max had daa zo van genoten. Totaal geen angst. Echt mooi om te zien!
(En savonds wéér gejogt... goed bezig hea?:P)


 Max erg trots en blij!

 LISA! Schau mal! :D Haha, heel trots dat ie Sybin geborsteld heeft! ^^

 HALLO LISA!! HALLO ! Winkewink! Ghehe =D



Vrijdag kon Paul eigelijk gewoon in Kindi, maar ik vond dat niet een super plan, 1 dag vrij, 1 dag kindi, weekend, 1 week kindi, 2 weken vrij,,, Man dat kind weet dan gewoon niet meer wanneer die kindi heeft!
Dus heb ik die twee meegenomen naar het zwembad. Was leuk maar erg vermoeiend. Zo alleen. Max was erg zeurig.Wilde alleen in het diepe zwemmen, en Paul wilde natuurlijk alleen in het ondiepe... Toen schreeuwe Paul iets. Ik naar Paul, was Alexia (vriendinnetje van Paul daar ook) samen met Graciella en Alina! En haddne ze ook nog hun tassen bij ons aan tafel, zonder dat we dat wisten haha!
Daarna met de jongens met de bus terug, en onderweg bij de Mac gegeten...
Maar 1ding heb ik geleerd, ik ga niet meer met beide alleen zwemmen XD

Vandaag ben ik naar de Kunsthandwerkermarkt geweest. Een markt waar handwerkers staan. Bij het begin gelijk een leuke vrouw ontmoet die ook schilderd. Toen k bij een andere vrouw stond die schilderde reageerde echt zo dom, wist niet dat mensen zo lelijk konden zijn zeg! :o Dat was in Weil der Stadt, een leuke stad met een mooie oude stadkern. Ook heb ik een tweedehandseboekenwinkel gevonden, een echt tof winkeltje! Toen ik terug liep was der ook een jongen, 21/22 geloof ik, die met een kettingzaag figuren uit hout maakte. Erg gaaf!
 Werk van het lieve vrouwtje




 De twee hierboven, en die hier onder, zijn allemaal van keramiek gemaakt, dus niet van karton of blik ;)



 In het leuke boekenwinkeltje

 Dutch Painting

 Die jongen met de kettingzaag

 Weil der Stadt!

Zoek het musje ;)

Zooo, en nu is het kwart voor 1 en is het weer aardig up-to-date.

Oohja! Wisten jullie al dat vaderdag hier tegelijk met Hemelvaart word geviert? En hier gaan veel vaders/mannen samen oppad. Auto, krat bier en dan zoeken ze een leuk plekje op, wandelen ze en doen ze bier drinken haha!

Naja, Tschüs! Auf wiederschreiben!
xxx